• Home
  • Vacanta de vara, un prilej de a-i educa pe cei mici

Vacanta de vara, un prilej de a-i educa pe cei mici

0 comments

Busy Bees AcademyVacanta nu ar trebui sa fie privita ca o pauza de la gradinita, scoala sau orice alt proces educativ. Dimpotriva, fiecare moment de acest fel poate fi un bun prilej de a-i invata lucruri noi pe cei mici. Chiar daca nu plecati nicaieri pentru ca nu aveti timp sau buget, fiecare zi in casa poate fi o aventura. Veti economisi bani si veti reduce stresul, dar, mai ales, ii veti invata pe copii sa descopere lumea din jurul lor, oricare ar fi aceasta.

Pentru a va planifica vacanta, faceti un mic brainstorming – niciodata nu puteti avea prea multe idei si, oferindu-le posibilitatea de a veni cu sugestii despre cum sa-si petreaca timpul liber, ii veti ajuta sa se simta implicati si ascultati. Alegeti apoi de comun acord cateva destinatii, avand grija ca lista finala sa includa cel putin o optiune a fiecaruia dintre participanti – nimeni nu trebuie sa fie ignorat!
 
Copii in vacanta

Vacanta de vara, un prilej de a-i educa pe cei mici

Pana la lista finala personalizata, iata insa cateva sugestii despre ce puteti sa le propuneti copiilor in vacanta de vara:
 

Camping-ul – luati in considerare terenuri dedicate de camping sau, de ce nu, chiar si gradina din spatele casei! Descoperiti impreuna natura, animalutele si insectele sau delectati-va privind cerul senin noaptea tarziu.
 

Picnic-ul – orice parc, plaja sau lac din apropiere poate fi un bun prilej de picnic. Asigurati-va totusi ca veti bifa si cateva obiective istorice, geografice sau arhitecturale de prin imprejurimile zonei de picnic.
 

Excursia la un parc national sau rezervatie naturala – verificati locatiile apropiate, programul si taxele de intrare. Nu ignorati faptul ca unele pot oferi reduceri sau chiar gratuitati pentru copii in anumite perioade.
 

O zi de vizitat toate obiectivele turistice mai importante din oras – cu siguranta stii cateva locuri in care va doriti de foarte multa vreme sa ajungeti, dar n-ati avut niciodata timp. Acum va trebui sa va faceti timp.
 

O plimbare cu bicicletele – daca nu aveti biciclete, puteti cauta sa imprumutati sau chiar sa inchiriati cateva. Faceti un tur al orasului si profitati de ocazie pentru a invata despre sanatate, fitness si beneficiile efortului fizic asupra organismului.
 

Bifati cateva muzee, gradini botanice, zoologice sau alte spatii din care copiii vor avea de invatat.
 

Planificati o seara de filme sau pizza – o mica rebeliune este binevenita din cand in cand. De asemenea, puteti profita de ocazie pentru a pregati impreuna ceva de rontait si niste sucuri naturale racoritoare.
 

Mergeti impreuna la piata, alegeti fructe si legume proaspete si apoi pregatiti impreuna felurile de mancare preferate ale fiecarui membru al familiei.
 

Orice activitate estivala este o oportunitate de a-i educa pe copii. Vacantele nu ar trebui sa fie complicate sau iesite din comun – totul e sa faceti impreuna lucruri pe care le apreciati cu totii si sa nu uitati sa discutati fiecare aventura. Puteti face cercetari pe internet, merge la biblioteca sa imprumutati carti sau orice altceva va mai ajuta sa ramaneti cu niste notiuni importante dupa acea activitate.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}