• Home
  • Traditiile de familie, noi sau vechi – cum le incurajam

Traditiile de familie, noi sau vechi – cum le incurajam

0 comments

Traditiile si copiiiFiecare dintre noi are cel putin o amintire placuta legata de una din traditiile de familie ale copilariei. Prin urmare, cu totii constientizam importanta stabilirii unor traditii in care sa ne implicam cu micutii nostri, dar prea putini ducem planul pana la capat. Nu este neaparat usor, dar nici foarte complicat. In fond, este nevoie doar de putina imaginatie si ceva mai multa determinare. Si ca sa nu consideri totul prea din scurt, poti incepe sa planifici niste traditii pentru cel mai frumos sezon al anului, iarna…

 
Astfel de momente ne ofera timp sa reflectam asupra valorilor care conteaza cel mai mult pentru noi si sa le impartasim cu cei apropiati. In plus, traditiile de familie contribuie in mod semnificativ la dezvoltarea sociala a celor mici. Pe masura ce obiceiuri mai vechi sunt transmise de la o generatie la alta si altele noi se formeaza, copiii au ocazia sa isi cunoasca si mai bine familia, trecutul si sa inteleaga mai multe despre lumea in care traiesc.

Traditiile de familie, noi sau vechi – cum le incurajam

Traditii
Copiii adora sa asculte povesti despre membrii mai in varsta ai familiei si s-ar putea chiar sa isi doreasca sa creati impreuna un jurnal cu astfel de momente „de poveste”. Pentru ca mancarea este un element atat de important al oricarei sarbatori, ia in considerare crearea unei carti de bucate cu retete de familie. Pentru ca vorbim de iarna si de Craciun, la fel de interesanta ar fi si crearea unei colectii de ornamente de brad pe care sa le folositi in fiecare an si la care sa adaugati un element de noutate ocazional.

 
Indiferent daca sunt de natura religioasa sau nu, astfel de traditii trebuie sa fie mereu imbogatite. Le poti sugera copiilor sa ajute la gatit, la curatenie, sa ii scrie mosului o scrisoare, sa ii gateasca o prajitura sau sa faca o fapta buna in Ajun de Craciun.

Traditia de a gati impreuna
Puteti stabili si o traditie pe baza de tragere la sorti, care sa aduca un plus de suspans. De pilda popularul Secret Santa prin care trageti la sorti numele unui membru al familiei si fiecare va face un cadou persoanei asociate, fara a dezvalui insa autorii.

 
Va puteti alege un film pe care sa il vedeti in fiecare an de Craciun, o colectie de melodii doar pentru gatit sau pentru dimineata zilei de Anul Nou. Si, bineinteles, le puteti cere copiilor sa vina fiecare cu o idee de traditie pe care sa o puneti in practica.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}