• Home
  • Stiti care sunt beneficiile inotului pentru copii?

Stiti care sunt beneficiile inotului pentru copii?

0 comments

Beneficiile inotului pentru copiiInotul este o modalitate foarte buna pentru copii de a se mentine in forma si de a-si descarca energia, incurajand si dezvoltarea sociala. Mai multe studii au aratat ca inotul dezvolta, pe langa capacitatiile fizice ale copiilor si abilitatile psihice ale acestora. Un copil care practica inotul de la o varsta frageda isi dezvolta mai rapid creativitatea, abilitatile de adaptare si sociale. Inotul are multiple efecte benefice: dezvoltare sociala, dezvolare psihomotorie, stimularea creativitatii, cresterea increderii de sine.

Sistemul cardio-respirator este consolidat pe masura ce copilul exerseaza in apa. Abilitatile cognitive si sociale sunt imbunatatite si ele, lectiile de inot ajuta copiii sa devina mai increzatori si le ofera un sentiment de relaxare, timpul petrecut intre copii contribuind si la dezvoltarea abilitatilor sociale.

Legaturile copiilor cu parintii se dezvolta si cresc in momentul in care un copil are ce povesti, cei mici impartasind cu adultii noile experiente. Inotul ii ajuta pe copii nu doar sa devina mai increzatori in ei in apa, ci si in viata de zi cu zi.

Stiti care sunt beneficiile inotului pentru copii ?

Beneficiile inotului la copii

S-au desfasurat foarte multe studii pe tema inotului la copii. Aceste studii au demonstrat ca inotul nu dezvolta doar capacitatiile fizice ale bebelusiilor ci si cele psihice ale acestora. Exista multiple beneficii ale programului de inot pentru copii.

Copiii care au inceput sa inoate de la o varsta foarte frageda, in special in primii 2 ani de viata isi dezvolta capacitatea de invatare mult mai bine fata de acei bebelusi care nu practica acest exercitiu. Creativitatea se dezvolta odata sentimentul de familiaritate in raport cu mediul.

Pe plan fizic, bebelusii inotatori se dezvolta mult mai repede. Libertatea de miscare care le ofera apa cresc mobilitatea, rezistenta, forta, in dezavantajul bebelusilor care nu au parte de acest beneficiu de miscare. In plus, experienta in apa permite celor mici intelegerea si dezvoltarea abilitatiilor psihomotorii, coordonarea ochi – mana.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}