• Home
  • Ce anume motiveaza comportamentul copilului?

Ce anume motiveaza comportamentul copilului?

0 comments

Nevoile care motiveaza comportamentul copilului sunt variate, pornind de la confortul fizic ( hrana, locuinta, imbracaminte, igiena) pana la cele care genereaza o adaptare optima la mediul social in care se va integra copilul dupa varsta de trei ani.

 

Afectiunea, dragostea, iubirea, aprecierile oneste si respectul, timpul de calitate si rabdarea, consecventa si corectitudinea sunt o parte din lucrurile pe care copilul are nevoie sa le primeasca, atat in familie cat si in mediul de gradinita, pentru a-i da un impuls pozitiv in dezvoltarea corecta.

BENEFICIILE GRADINITEI

Am trecut de pregatirea pentru mersul la gradinita. Dar oare care sunt benficiile acestui loc? In primul rand, aici incepe socializarea adevarata a copilului. Invata cum trebuie sa se poarte el alaturi de mai multi oameni straini, atat adulti, cat si copii, si la ce se poate astepta da la colegii lui sau de la educatori.
Incepe sa invete regulile societatii, de care ulterior va depinde succesul lui in viata. Apoi, isi dezvolta capacitatea intelectuala in cadrul activitatilor care au loc in gradinita si, nu in ultimul rand, incepe sa vada ce inseamna prietenia. De asemenea, isi insuseste primele notiuni despre toleranta.

PROGRAMUL

Programul lung ii ofera copilului avantajul de a deveni mai repede independent. Pe de alta parte, programul nu ar trenui sa-l oboseaca absolut deloc, activitatile din cadrul gradinitei ofera copilului exact ce acesta are nevoie.

 

Ce anume motiveaza comportamentul copilului?

genetici
emotionali
sociali
de mediu

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}