• Home
  • Noi metode de a imbunatati comunicarea cu copilul

Noi metode de a imbunatati comunicarea cu copilul

0 comments

Comunicarea intre parinti si copiiCele mai importante metode de a micsora rezistenta si a crea cooperarea sunt ascultarea si intelegerea. Cand copiii se opun sa coopereze, inseamna ca o parte din ei vrea sau are nevoie de altceva. Aceasta nevoie sau dorinta nemarturisita trebuie identificata si satisfacuta. Identificarea acestor nevoi va micsora rezistenta la impotrivire a copilului.

De multe ori intelegerea motivului pentru care copilul se opune este suficienta pentru a anihila acest motiv. Abordand noi metode de a imbunatati comunicarea cu copilul, imediat veti putea sa micsorati incapatanarea copiilor si le veti intari dorinta de cooperare.

Comunicarea intre parinti si copii

Instinctul primar al copiilor este acela de a coopera si de a-si multumi parintii. Copilul vrea sa asculte, isi doreste sa ii multumeasca pe parinti. Cea mai mare dorinta neconstientizata a copilului este sa isi vada parintii fericiti. Cand copiii se impotrivesc, o fac pentru ca vor cu totul altceva si presupun ca daca i-ati intelege pur si simplu, ati dori sa-i sprijiniti in dorinta sau in nevoia pe care o au. Cand copiii se simt iubiti si sprijiniti, e normal sa presupuna ca va veti schimba cerinta daca veti auzi ce nevopi sau ce dorinte au. Uneori impotrivirea lor nu este decat o incercare de a va comunica faptul ca prefera altceva.

 

Daca copiilor li se da de inteles ca ati luat la cunostiinta de ceea ce vor si cat de important este pentru ei, atunci nivelul lor de rezistenta va cobori. Nu este suficient uneori doar sa ne intelegem copii; trebuie sa reusim sa le comunicam ca intr-adevar am inteles. Cand copiii se opun, o fac pentru ca, in mod gresit, isi inchipuie ca parintii nu inteleg ce vor sau ce au nevoie. Daca parintele ii arata copilului ca i-a inteles supararea si ii explica motivele pentru care nu ii indeplineste pe loc o nevoie, copilul va incepe ulterior sa coopereze, vazand ca este inteles.

 

 

 

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}