Metoda de educatie Montessori

0 comments

educatia MontessoriDupa ani de utilizare in special in gradinite, filozofia Montessori incepe sa fie considerata o abordare necesara in educatia copiilor, reprezentand o metoda de a vedea copiii asa cum sunt ei si de a aborda holistic dezvoltarea acestora: emotional, spiritual, fizic si intelectual, in calitate de membri ai familiei lor, ai societatii dar si ai universului.

 

Metoda de educatie Montessori este intotdeauna buna, deoarece se bazeaza pe observarea dezvoltarii copilului, satisfacerea nevoilor sale de cunoastere, specifica pentru fiecare copil in parte. Cand nevoile fizice, mentale, spirituale si emotionale sunt indeplinite, copiii sunt fericiti, stralucesc si lucreaza cu entuziasm, invata cu placere, creeaza. Astfel ei prezinta dorinta de a invata, dorinta de a oferi ajutor si ingrijire altora dar si mediului din care fac parte.

 
educatia Montessori
Prin abordarea metodei de educatie Montessori se ofera copiilor instrumentele de care au nevoie pentru a lucra, insa li se ofera si libertatea de a le utiliza si a isi manifesta tendintele de a repeta, a explora sau a manipula aceste instrumente.

 

Fiecare copil este apreciat ca individ unic. Prin educatia Montessori se recunoaste ca cei mici invata in moduri diferite si sustine toate tipurile de invatare. Copiii sunt sustinuti in a invata in ritmul lor propriu si sunt ghidati de catre educatori si pe planul de invatare individuala.

 

Incepand abordrea de la o varsta frageda, educatorii care abordeaza metoda Montessori dezvolta copiilor ordinea, disciplina, concentrarea si independenta. Pornind de la cum arata salile de clasa, materialele utilizate la cursuri si rutina zilnica de a sprijini si individual copilul, educatia Montessori aduce copilul in starea de a se educa singur pe sine la un moment dat.

 

Exista cursuri de educatie parentala Montessori, “Nidos” (“cuiburi” pentru sugari), comunitati special create pentru copii, “case de copii” (pentru varsta 3-6 ani), precum si cursuri pentru copii cu varste pana la 18 ani in scolile publice si private. Metoda de educatie Montessori are implicari in programele pentru copiii supradotati si talentati, precum si pentru copiii cu dizabilitati de dezvoltare de toate tipurile. Multi parinti folosesc descoperirile doamnei Dr. Montessori pentru a creste / educa copiii acasa.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}