Meniu
Mai jos va prezentam un exemplu din meniul saptamanal oferit celor mici.
Meniul este realizat de catre medicul institutiei,unul dintre membri fondatori si asociat al cresei si este preparat intr-un mod delicios de bucatarul Paul.
Pentru pregatirea mancarii se folosesc produsele lactate Covalact, carne de vita si carne de curcan proaspete, avand ca furnizor o macelarie autorizata, ficat de pui si somon, legume si fructe proaspete, de sezon, incercand sa folosim produse romanesti cat mai mult.
Meniul zilnic ofera o dieta echilibrat si variata , asigurand prin cele doua mese principale si doua gustari 80% din necesarul zilnic corespunzator fiecarei categorii de varsta .
Pentru bebelusii cu varste peste 5 luni asiguram procesul de diversificare a alimentatiei introducand succesiv alimentele in functie de planul alimentar al fiecarui copil si comunicand foarte strans cu parintii privind tipul alimentelor, cantitatile si momentul introducerii. O atentie deosebita o acordam copiilor cu alergii si intolerante alimentare respecatnd cu strictete toate recomandarile medicului specialist . Pregatim hrana separat pentru astfel de cazuri si ne adaptam nevoilor fiecarui copil .
Pe mobile utilizati scroll de la stanga la dreapta pentru vizualizarea integrala a meniului.
Luni | Marti | Miercuri | Joi | Vineri | |
---|---|---|---|---|---|
Mic dejun 9 – 9.30 | Cereale cu lapte 30/ 200 ml | Omleta cu branza si ardei 100 gr + lapte 200 ml | Tartina cu cascaval si rosii cherry 50/ 20/ 30 + ceai 200 ml | Tartina cu unt si telemea + ardei 50/20/25+ceai 200 ml | Tartina cu pasta de masline si BV 50/30/30 + ceai 200 ml |
Gustare 11 – 11.15 | Fructe : Suc de portocala + banana – 120 ml | Fructe :pere – 104gr | Fructe : mar -104gr | Fructe : banana – 104 gr | Fructe :portocale + Kiwi 104gr |
Pranz 12.45-13.15 | Supa crema de legume cu crutoane – 250 ml + Budinca de mamaliga cu branza si smantana- 250 | Supa crema de rosii +gnochii - 250 ml + Cous cous + ficatei +salata de gogosari 150/68/20 gr | Ciorba de legume – 250 gr + paine + Musaca de cartofi cu carne de vita + salata de muraturi 250/50 g | Ciorba de curcan cu zdrente de ou –– 250 ml + Mancare de fasole verde si morcovi cu crutoane 250 gr | Supa de curcan cu taitei – 250 ml + Cartofi cu pulpa de curcan la cuptor + salata castraveciori 150/68/30 gr |
Gustare 16.10 – 16.30 | Chec cu fructe confiate – 80 gr+ iaurt 150 gr | Budinca de paste cu BV 250 gr | Tartina cu pateu de casa + iaurt 150 gr | Tort de mere + nuci -100 gr + iaurt 150 | Placinta cu branza + iaurt 100/150 gr |