Meniu

Meniu

Mai jos va prezentam un exemplu din meniul saptamanal oferit celor mici.

Meniul este realizat de catre  medicul institutiei,unul dintre membri fondatori si  asociat al cresei si este preparat intr-un mod delicios de bucatarul Paul.

Pentru pregatirea mancarii  se folosesc produsele lactate Covalact, carne de vita si carne de curcan proaspete, avand ca furnizor o macelarie autorizata, ficat de pui  si somon, legume si fructe proaspete, de sezon, incercand  sa folosim produse romanesti cat mai mult.

Meniul zilnic ofera o dieta  echilibrat si variata , asigurand  prin cele doua mese principale si doua gustari 80% din necesarul zilnic corespunzator fiecarei categorii de varsta .

Pentru bebelusii cu varste peste 5 luni asiguram procesul de diversificare a alimentatiei introducand succesiv alimentele in functie de planul alimentar al fiecarui copil si comunicand foarte strans cu parintii privind tipul alimentelor, cantitatile si momentul introducerii. O atentie deosebita o acordam copiilor cu alergii si intolerante alimentare respecatnd cu strictete toate recomandarile medicului specialist . Pregatim hrana separat pentru astfel de cazuri si ne adaptam nevoilor fiecarui copil .

Pe mobile utilizati scroll de la stanga la dreapta pentru vizualizarea integrala a meniului.

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Mic dejun
9 – 9.30
Cereale cu lapte  30/  200 ml
Omleta cu  branza si ardei  100 gr + lapte 200 ml
Tartina cu cascaval   si rosii cherry  50/ 20/ 30  +   ceai 200 ml
Tartina cu unt si telemea + ardei 50/20/25+ceai 200 ml
Tartina cu pasta de  masline  si BV 50/30/30 + ceai 200 ml
Gustare 
11 – 11.15
Fructe : Suc de  portocala  + banana   – 120 ml 
Fructe :pere –  104gr
Fructe : mar -104gr
Fructe : banana  – 104 gr
Fructe :portocale + Kiwi 104gr
Pranz
12.45-13.15
Supa crema de  legume  cu crutoane    – 250  ml

 +  Budinca de mamaliga cu branza si smantana- 250
Supa crema de rosii
+gnochii - 250 ml

+

Cous cous + ficatei
+salata de gogosari
150/68/20 gr
Ciorba de legume – 250 gr + paine

+ Musaca de cartofi cu  carne de vita   + salata de muraturi 250/50 g
Ciorba    de curcan   cu zdrente de ou –– 250  ml

+ Mancare de fasole verde  si morcovi cu crutoane 250 gr
Supa de curcan cu  taitei – 250 ml

+  Cartofi cu pulpa de curcan  la cuptor + salata castraveciori  150/68/30 gr
Gustare
16.10 – 16.30
Chec  cu  fructe confiate – 80 gr+ iaurt 150 gr
Budinca de paste cu BV 250 gr
Tartina cu pateu  de casa     + iaurt 150 gr
Tort de mere + nuci  -100 gr + iaurt  150
Placinta cu branza + iaurt 100/150 gr

Alte variatati de meniuri:

Meniu 2  Meniu 3  Meniu 4