Educatie

XL-ul de weekend 18-20 martie 2016

XL-ul de week-endDragi Parinti,

Va anexam XL-ul de weekend, de data aceasta pentru 18-20 martie (documentul contine 2 sheet-uri: 11-13 martie si 18-20 martie).

Cu speranta si dorinta sa va fie de folos, vi-l trimitem astazi pentru a avea timp sa faceti rezervari 🙂

Va dorim clipe minunate alaturi de micutii Dvs !

Cu drag,

Read More
Educatie

XL-ul de weekend

weekendDupa o săptămâna cu multiple și diferite Excel-uri, pentru weekend e timpul să folositi ”XL-ul de week-end” :)

Un document ce aduce în forma bine-cunoscută a Excel-ului multă informație pentru distracție în familie.

Il puteti descarca de aici.

Speram sa va fie de folos dragi parinti si dragi copii!

 

Read More
Evenimente

Art & Craft – Calatorie in Alaska

calatorie Alaska cresa gradinitaArta stimuleaza si dezvolta imaginatia copilului, perfectioneaza abilitatile creative si cognitive. Prin arta, copilul invata sa rezolve probleme si sa ia decizii, isi asuma responsabilitatea de a duce o sarcina la bun sfarsit, devine mai stapan pe sine si mai disciplinat!

Read More
Adaptarea copilului la mediul de cresa/gradinita

Cresa, cea mai grea decizie din viața mea

cresa Nu-mi amintesc să fi fost atât de prăpăstioasă înainte de apariția copilului în viața mea.

 

Eram responsabilă pentru mine și atât. Însă, din clipa în care a „aterizat” în viața noastră, totul s-a schimbat; dacă peste toate am trecut cum am trecut, când a venit momentul să mă reîntorc la serviciu, mi-am dat seama că mă aflu într-o situație imposibilă, fără ieșire, cel puțin asta simțeam la momentul respectiv.

Read More
Educatie

De ce sa alegi o cresa particulara

De ce sa alegi o cresa particularaFiecare copil este unic, iar nevoile si preferintele lui sunt diferite. Parintele cunoaste cel mai bine aceste particularitati si este cel mai in masura sa aleaga cresa, gradinita sau scoala potrivita! Potrivita, nu perfecta, pentru ca, din pacate, nu exista crese sau gradinite perfecte.

Read More
Dezvoltarea copilului tau

Cresa Montessori – abordarea educatiei la varste fragede

MontessoriCei mai multi parinti considera ca la varste fragede singura preocupare a copilului ar trebui sa fie joaca. Pentru educatie si „invatat” va avea timp mai tarziu, isi spun acestia, iar instinctul este corect. Cresa Montessori reprezinta o abordare de ansamblu pentru dezvoltarea copilului.

Read More
Dezvoltarea copilului tau

Cum ingrijesti relatia cu copilul tau

Comunicarea cu copiii

Exista o serie intreaga de intrebari referitoare la relatia cu copilul pe care parintii si le pun atunci cand vine vorba de propriul copil. Cine nu doreste sa ramana la stadiul de prietenie in relatia cu copilul sau cine nu vrea sa ofere o educatie buna si corecta fara sa fie prea sever sau impunator?

 

Una dintre problemele actuale in relatia cu copilul o reprezinta diferenta dintre rolurile de mama/mamica, tata/tatic si impactul acestora asupra copiilor.

Read More
Dezvoltarea copilului tau

Cum sa imbunatatesti comunicarea cu copilul tau

Dialogul parinte copilUna dintre cele mai bune cai in a creste increderea copiilor este, pe langa interactiuni pozitive si suportul verbal, comportamentul tau. In fiecare zi conversatiile desi par parte din rutina, au un impact foarte important asupra celor mici. De fapt, impactul este atat de profund incat parintii ar trebui sa tina foarte mult cont de felul in care isi aleg cuvintele si tonul vocii. Urmatoarele puncte va vor ajuta sa mentineti dialogul la un nivel sanatos pentru increderea copiilor.

Read More
Dezvoltarea copilului tau

Cum elimini exteriorizarile inutile in fata copilului

Nu te exterioriza inutil

Deseori simtim nevoia de a ne exterioriza in prezenta celor mici. Este normal si natural, mai ales cand micutii fac diverse gesturi necugetate. Cu totii stim ca aceste exteriorizari, daca exista, pot afecta pe plan emotional si social gandirea si comportamentul copilului si pot provoca diverse neplaceri.

Read More