• Home
  • In educatia timpurie, calitatea predarii este esentiala. Iata ce sa ai in vedere

In educatia timpurie, calitatea predarii este esentiala. Iata ce sa ai in vedere

0 comments

Educatia timpurie a copiilor prescolariAlegerea unui mediu exterior sigur si nutritiv pentru un nou nascut sau pentru un copil este una dintre cele mai importante si dificile decizii pe care orice parinte care lucreaza trebuie sa le faca. Si cu atat de multe optiuni, de la cele de acasa pana la cele de tipul gradinitelor, nu este de mirare ca parintii au din ce in ce mai multe probleme in a se hotari.

 
Cand ne uitam la programe de educatie pentru copilul tau, chiar daca este prescolar sau mai mic, calitatea predarii conteaza. O regula importanta este cea de a identifica un program cu personal calificat, personal care se concentreaza pe dezvoltarea copilului tau prin ambiente de invatare bogate. Fie ca iti cauti optiunile pe internet sau ai primit sfaturi de la un prieten, ar trebui sa iti programezi o vizita sau mai multe pentru a pune intrebari si sa compari ce vezi si auzi.

 
Educatia timpurie

 
Aici sunt cateva puncte cheie pe care sa le iei in considerare in alegerea unui program de calitate:

 

  • Profesorii cu experienta

Petrece timp cu profesorii si cu directorii centrului de educatie si asigura-te ca sunt calificati, dedicati si ca pot sa iti asigure o experienta de invatare bogata pentru copilul tau, experiente de care va avea nevoie in scoala si dupa. De asemenea cauta o proportionalitate scazuta intre profesor si elevi, pentru concentrarea pe stiluri de invatare individuale si nevoile fiecarui copil.

 

  • Un curiculum care sustine dezvoltarea copilului

Cauta un curiculum propice si un mediu cu un vocabular bogat, care sustine dezvoltarea sociala, emotionala, fizica, si cognitiva intr-un mod distractiv. Pentru un copil, cauta interactiune personala, atentie, prezenta cantecelor, prezenta povestilor, dar si de sanse pentru copilul tau de a-si explora si dezvolta mobilitatea. Pentru prescolari, asigura-te sa primeasca o combinatie de lectii profesor-elev, explorare independenta si activitati distractive care sa ii dezvolte dragostea pentru literatura, matematica, abilitati sociale, si capacitatea motorie fina si bruta.

 

  • Siguranta si sanatatea ar trebui sa fie cel mai important criteriu de selectie

Cand vizitezi un program de calitate, verifica daca salile sunt aranjate asa incat fiecare copil sa se manifeste individual, deasemenea verifica daca echipamentele sunt dedicate varstei respective. Verifica daca staff-ul este calificat din punct de vedere al acordarii primului ajutor. Deasemenea asigura-te ca exteriorul este sigur si ingradit.

 

  • Programe care isi demonstreaza dedicarea regulilor riguroase

Verifica daca programul merge mult mai departe decat cerintele minime si atingerea riguroasa a standardelor in sanatate, siguranta, administrare, calificarea profesorilor, curiculum, si dedicarea personalului.

 
In aditie, vrei sa te asiguri ca programul atinge nevoile familiale personale vizand locatia, orele, costul si nutritia. Dezvoltarea copilului tau va fi formata in acesti ani, deci este important sa iei decizia corecta.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}