• Home
  • Imitarea adultilor si identificarea cu parintii

Imitarea adultilor si identificarea cu parintii

0 comments

Metode de a comunica cu copilulCea mai eficienta cale in a vorbi unui copil este aceea de a folosi cuvinte si propozitii simple care iti permit receptarea sentimentelor micutului, toate acestea totusi, dupa regulile tale” spun specialistii.

 

Daca ii dai ocazia copilului sa zica “nu”, s-ar putea sa foloseasca acest avantaj oricand vrea, si poate cauza probleme, mai ales atunci cand nu ii acorzi atentia pe care o vrea. Tinand cont de aceste fundamente legate de imitarea adultilor si identificarea cu parintii, am incropit o mica lista cu propozitii cu care poti raspunde foarte usor.

 

Metode de a comunica cu copilul

 

  • 1. “Trebuie sa ma gandesc la asta.”
    Aceasta propozitie iti aloca timp, autoritate, si il face pe micut sa realizeze ca oricine ar trebui sa se gandeasca si sa puna in balanta diferitele decizii si/sau raspunsuri. Pana va creste, daca va auzi aceasta propozitie, se va gandi inainte sa vorbeasca cu prietenii sau colegii, acest lucru ajuta enorm in evitarea problemelor de diferite de naturi.

 

  • 2. “Cum te face asta sa te simti ?”
    De exemplu: “Ce bine! Ti-ai legat singur sireturile?” “Chiar ai mancat tot din farfurie? Uau!”. Specialistii spun: “Chiar daca suna putin pasiv-agresiv, aceasta propozitie va ajuta copilul sa sesizeze ce ii este pe plac si isi va da seama deja de ce este important pentru el.

 

  • 3. “Uau!”
    Foloseste aceasta remarca atunci cand micutul tau face ceva ce deja stia ca nu e bine, sau ca nu ar fi trebuit sa faca. Spunand aceasta remarca il face pe micut sa inteleaga ca ai luat la cunostinta si ca nu ai trecut cu vederea fapta sau greseala facuta. Stii, dar nu ai sa faci nimic, cel putin inca.

 

  • 4. “Haide sa vedem daca e ceva bun in acest lucru.”
    O zi ploioasa, sau atunci cand a scapat o jucarie facuta din piese ce s-a imprastiat pe podea: acestea si multe altele sunt situatii neplacute. Secretul e sa nu te grabesti in a-l menaja pe micut. In schimb, il poti ajuta lasandu-l sa fie putin suparat. Dupa ce consideri ca poti comunica cu el deschis, spune-i “Haide sa gasim o parte buna a acestui lucru.” Chiar daca la inceput poti intampina dificultati, micutul se va obisnui sa analizeze un lucru din mult mai multe puncte de vedere.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}