• Home
  • Blog
  • Idei ingenioase de alungat plictiseala

Idei ingenioase de alungat plictiseala

0 comments

Idei de alungat plictisealaWeek-end-urile prelungite si vacantele, oricat ar fi ele de asteptate de cei mici, ajung, invariabil, la acel „Mami, m-am plictisit!”. Cum ii tinem ocupati pe cei mici? E foarte simplu, nu trebuie decat sa ne gandim la ceva amuzant si antrenant, care sa ii tina concentrati pe o „problema”.

 

De la citit carti si scris jurnale cu aventuri de vacanta pana la proiecte de gatit si participarea in tabere, exista o multitudine de optiuni. Nu trebuie decat sa le cautam.

Alunga plictiseala

 

 

Daca nu ati apucat sa plecati pe nicaieri, puteti transforma vacanta intr-o vanatoare de cadouri pentru o ocazie speciala, puteti cauta impreuna ambalaje de cadouri sau le puteti confectiona cu manutele voastre.  Puteti gati impreuna, face treaba prin casa, organiza seri cu activitati si jocuri in familie sau maratoane de desene animate, din cand in cand. Va puteti costuma, va puteti lua un animal de companie, puteti invita si alti copiii pentru o distractie pe cinste, puteti picta cu mainile, organiza concursuri de dans si multe, multe altele. O lista cu activitati antrenante se poate dovedi de mare folos pentru astfel de momente…

 

 

Copilul se poate distra in multe modalitati, de cele mai multe ori aveti nevoie de foarte putine lucruri pentru a-l face fericit, de exemplu joaca cu apa este o experienta pe care micutul ar repeta-o la nesfarsit fara sa se plictiseasca.

 

 

Noi iti propunem, printre ideile ingenioase de alungat plictiseala, sa nu neglijezi niciodata programele de vara sau taberele anuntate la scoala sau gradinita! Oricat de multe idei ai avea tu, petrecerea timpului intr-un anturaj de aceeasi varsta si cu aceeasi energie va oferi activitati foarte interesante. In loc sa te ingrijorezi ca este prea mic pentru a-l lasa sa plece fara tine de acasa, gandeste-te cat de mult se va distra cu colegii si cat timp vei castiga si tu pentru tine si pentru casa sau job-ul de care trebuie sa te ocupi.  In functie de optiuni, s-ar putea sa fii surprinsa de cate activitati educative va avea parte copilul chiar si intr-o tabara.  In plus, cand se intoarce vei putea profita de toata aceasta experienta ca sa-l pui sa rememoreze cele mai frumoase momente. Puteti crea impreuna un album foto sau desene de mana ale celor mai importante momente; puteti scrie intr-un jurnal sau, de ce nu, puteti scrie mici povestioare in care sa va puneti si imaginatia la incercare.  Pentru putina variatiune va puteti inregistra povestind acele intamplari si sa ascultati casetele ori de cate ori i se face dor de acea experienta sau vrea o poveste inainte de culcare.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}