• Home
 • Programe gradinita

Programe gradinita

0 comments

Programe

8.00-8,30- Sosirea copiilor /Jocuri si Activitati liber alese
8.30-9.00-Micul Dejun
9.00-10,50  Rutine ,jocuri si activitati pe centre de interes
10,50-11,00-Gustarea de fructe
11.00-12,30-Rutine, jocuri si activitati (jocuri de miscare,jocuri disctractive,concursuri, spectacole de teatru, auditii literare/muzicale,activitati in aer liber,vizite)
12,30-13.00 Masa de pranz
13,00-15.30-Rutine si somn
15.30-16.00-Gustare
16.00-17.00 / 18,30-Jocuri si activitati liber alese (jocuri pe centre de interes,jocuri de miscare,jocuri distractive,concursuri, spectacole de teatru,auditii literare/muzicale,activitati in aer liber,vizite)
 
Rutine si tranzitii : pregatesc copiii pentru activitatile ce urmeaza si implicit derularea jocurilor de dezvoltare a aptitudinilor individuale (deprinderi de igiena individuala si colectiva,deprinderi de ordine si disciplina,deprinderi de autoservire,deprinderi motrice,deprinderi de comunicare ,deprinderi de lucru independent,
Jocuri si activitati liber alese: jocuri de miscare, jocuri pe centre de interes, jocuri distractive, auditii muzicale, spectacole de teatru, activitati in aer liber

Busy Bees Academy desfasoara in cadrul activitatilor zilnice un program intensiv de limba engleza.

 • Copiii sunt expusi zilnic activitati in limba engleza, activitati integrate in curiculum.
 • Fiecare copil are caietele de lucru in limba engleza, CD-uri pentru auditii in limba engleza.

Un program bilingv ajuta copilul sa se dezvolte pe plan creativ si psihic, dupa o anumita perioada poate ajunge chiar sa gandeasca in limba pe care o invata, acest lucru facilitandu-i foarte mult fluenta in vorbirea acelei limbi precum si abordarea mult mai usoara a gramaticii limbii in momentul in care va avea varsta necesara.

De asemenea un program bilingv il ajuta sa inteleaga si sa discearna diversitatea lumii, faptul ca lucrurile pot fi vazute sau gandite in mai multe feluri, acest lucru ducand la dezvoltarea per ansamblu a copilului.

Cartile sunt concepute sa trimita copilul intr-o lume fantastica, de multe ori ireala dar care ii largeste orizontul, il ajuta sa se formeze si il face sa se gandeasca tot mai mult la alegeri sau la modalitatile n care comportamentul sau creeaza efecte. In cazul in care acest lucru se intampla in cadrul unui program bilingv, orizontul copilului se poate largi mult mai mult. Cartile fac parte din educatie, din cultura noastra, a tuturor. Daca incercati sa luati un mic exemplu in legatura cu cei varstnici, acestia au crescut fara calculator, fara televizor, singurele momente de relaxare erau atunci cand isi alegeau banca din parc unde era cea mai multa umbra, isi scoteau o carte, care de cele mai multe ori din cauza vechimii avea un miros unic si incepeau sa se adanceasca in lectura.

Asadar un program bilingv va contribui foarte mult la largirea orizontului copilului si ii va oferi cu siguranta o posibilitate de dezvoltare in mai multe directii.

Atelier de muzica

Programul”Musical bees” ofera un program de invatare a limbii engleze prin cantec si miscare pentru toate grupele de varsta. Activitatea se desfasoara pe o durata de 45 de minute sub indrumarea unui profesor cu atestat in programul “Music class” (www.themusicclass.com) originar din SUA, specialist cu o inalta calificare in domeniul muzicii si miscarii.

Pe durata acestor clase copiii experimenteaza:

 • Explorarea instrumentelor muzicale
 • Cantatul vocal si cantecul
 • Cantatul in limba engleza
 • Activitati de miscare
 • Sfaturi muzicale

Atelierul de muzica este un program vesel, antrenant si extrem de atractiv pentru copiii de orice varsta.

Atelier de pictura

Pornind de la principiul conform caruia “copiii nu sunt recipiente pasive pentru cunostinte” va supunem atentiei atelierul “ART EDUCATION”.

Acest program abordeaza invatarea si dezvoltarea copiilor prin joc, prin implicare activa, angajare, explorare si exploatarea simturilor. Adaptat la abilitatile si capacitatile fiecarei grupe de varsta, maximizeaza dezvoltarea programelor, experientelor si contextelor educationale. Abordarea holista a atelierului are ca baza ideea de crestere si dezvoltare in termeni de interdependenta intre evolutia fizica, sociala, cognitiva, de limbaj si emotionala.

Programul Atelier de pictura are 3 sectiuni/ateliere : English Bees, Art&Craft si Dramatic Play/Movement & Imagination Games

Obiective Program Art education:

Atelierul de pictura reprezinta un proces progresiv de optimizare a competentelor de baza precum:

 • a intelege si a se face inteles in limba engleza, a pogresa in stapanirea acesteia
 • a actiona si a se exprima cu propiul corp, activitatea fizica si experientele corporale contribuind la dezvoltarea motorie, senzoriala si afectiva a copilului
 • a descoperi lumea, in sensul de descoperire a obiectelor, materiei, “viului” a cantitatilor si orientarii in spatiu si timp
 • a simti, imagina, crea, copilul imbogatindu-si cunostintele si capacitatile de expresie

Atelier de dans

 

De mana spre maine

Programul optional “De mana spre maine”(contracost)
30 min/sedinta; 8 sedinte/luna; 90 lei/luna

Grupele se formeaza de fiecare data din cate 2 copii diferiti, prin rotatie
Va adresam rugamintea de a va opri cateva minute asupra acestei expuneri si a incerca sa priviti in perspectiva. Cat timp vor continua personajele adulte urmatoare sa priveasca neputincioase consolandu-se cu idea ca “asa este copilul, nu am ce sa-i fac!”

… Crina se tranteste pe podeaua magazinului si tipa batand din picioare… Parintii, rusinati, se straduiesc din rasputeri s-o linisteasca, fara rezultat insa. Ii ofera jucariile de pe raft cerute insistent, pentru ca aceasta sa incheie “spectacolul”, in cele din urma. Intre furie si deznadejde cei doi adulti strecoara speranta ca urmatoarea data copilul nu va repeta comportamentul… Oare ???

… In parc Radu alearga de la un copil la altul sa “adune“ jucariile cu care acestia se joaca, iscand in urma plansete si tipete de nemultumire. Parintii lui Radu inapoiaza, cu dificultate, obiectele stranse de acesta si il “remorcheaza” spre magazin, promitindu-i “cate-n luna si in stele”..Radu plange, tipa, nici nu-i aude.. ”O sa treaca!” isi spun mama si tatal din priviri… O sa treaca ???

Sunt doar 2 exemple din larga gama a comportamentelor inadecvate manifestate de copii.. desi IQ-ul lor nu se incadreaza sub medie.

Busy Bees Academy va propune sa includeti copilul dvs. in programul “De mâna spre mâine”, program ce urmareste folosirea creativa a exprimarii lingvistice, plastice si corporale, cu scopul de a optimiza componentele inteligentei emotionale (autocontrol, empatie, motivatie, afectivitate, abilitati sociale).

Programul se desfasoara ca o activitate ludica prin care copiii sa invete/ deprinda recunoasterea si etichetarea emotiilor traite de ei personal si de ceilalti, autocontrolul impulsului de actiune si de satisfacere imediata a unei nevoi, toleranta la frustrare, mijloace de rezolvare a conflictelor interne si externe.

Atelier de dezvolatare personala : Dare to BEE...Creative

 

Aikido

Aikido are cea mai mare valoare educativa, cea mai mare capacitate de a disciplina copiii, iar practicantii sai sunt intotdeauna oameni deosebit de rafinati si elevati”.

Practicarea aikido-ului de catre copii are multe efecte benefice. Pe langa aspectele practice de aparare, copilul invata si modalitati elegante de convietuire in societate si de evitare a situatiilor conflictuale. Daca este practicat cu seriozitate, acest sport ajuta la ascutirea reflexelor si la o reglare a atentiei distributive, iar acestea se reflecta si in activitatile de zi cu zi ale copilului, cel mai important fiind progresul scolar.
Privind si din perspectiva medicala, practicarea aikido-ului conduce la dezvoltarea armonioasa, fizica si psihica a corpului, iar fiecare succes sportiv, mai mic sau mai mare, contribuie la revitalizarea intregului organism.

Inot

Cursuri de inot (martie-noiembrie)
60 min/sedinta; 4 sedinte/luna; 240 lei/luna

Pian

 

I can BEE

 

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}