• Home
  • Cum elimini exteriorizarile inutile in fata copilului

Cum elimini exteriorizarile inutile in fata copilului

0 comments

Nu te exterioriza inutil

Deseori simtim nevoia de a ne exterioriza in prezenta celor mici. Este normal si natural, mai ales cand micutii fac diverse gesturi necugetate. Cu totii stim ca aceste exteriorizari, daca exista, pot afecta pe plan emotional si social gandirea si comportamentul copilului si pot provoca diverse neplaceri.

 

Daca aceste exteriorizari pot fi evitate, comportamentul si abilitatile sociale ale micutului vor avea doar de castigat si va intari pe termen lung relatia dintre tine ca parinte si micut. Cum elimini exteriorizarile inutile in fata copilului? Afla cateva metode pe care le poti utiliza intotdeauna intr-un mod foarte eficient si rapid.

Nu te exterioriza inutil

Mai jos avem cateva aspecte si idei in a evita exteriorizarile de tip impulsiv, pentru a ne putea expune punctul de vedere fara a provoca neplaceri micutului (spre exemplu ridicari de tonalitate a vocii si pedepsiri).

 

  1. Menajeaza-te

Cum spune si titlul acestui punct, menajeaza-te. Nu vei reactiona cum trebuie daca nu esti tu impacat cu sine. Prin a te menaja, ne referim de la la mici discutii cu sinele, pana la diverse sporturi, sau orice activitati ce te elibereaza de stres.

 

  1. Impune si respecta hotare

Cei mici mai pot depasi hotarele bunului simt uneori, dar asta doar pentru ca le este permis. Acest lucru duce la nevoia noastra de exteriorizare, si implicit si frustrare. Se intelege ca deseori nu vom interzice sau refuza ceva micutului pentru ca ne dorim sa fim un tata sau o mama buna. Secretul este sa impui si sa respecti hotare, a darui tot ce ti se cere de catre micuti nu te face un parinte mai bun. Trebuie sa fi bun cu copilul tau, sa ii oferi lucrurile de care are nevoie, dar trebuie sa stii unde sa spui stop.

 

  1. Fii realist

Atunci cand suntem in public cu cei micii, este normal ca atitudinea si comportamentul lor sa nu fie cele ale unor maturi. Cand stii la ce sa te astepti din partea unui copil, iesirile in public vor fi o placere pentru ambele parti si pentru parinte si pentru cei mici.

 

  1. Menajeaza-l si pe cel mic

Tine parerile si catalogarile pentru tine. Evita sa ii spui cum este sau sa il cataloghezi dupa anumite tipare. Daca cel mic intelege ca este obraznic, isi va conforma si comportamentul pe viitor in acelasi fel.

 

  1. Puncte de presiune

Fa-ti un obicei in a avea un gest sau chiar o incordare a unei parti din corp atunci cand te enervezi si transmite in acea zona toti nervii. Nu ii exterioriza in fata micutului, concentreaza-te. La suprafata trebuie sa prezinti un model pentru cel mic, nu vrei ca modelul interpretat de tine sa fie unul negativ, nu-i asa ?

 

  1. Elimina elementele ce implica rusinea

In spectrul emotional, pe partea opusa iubirii si a compasiunii, se afla rusinea. Este unul dintre sentimentele ce afecteaza negativ in cel mai mare procentaj gandirea si comportamentul micutului. Nu incerca sa impui acest sentiment. A fi parinte este o evolutie mutuala cu evolutia micutului, crestem si invatam impreuna.

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}