• Home
  • De ce sa alegi o cresa particulara

De ce sa alegi o cresa particulara

0 comments

De ce sa alegi o cresa particularaFiecare copil este unic, iar nevoile si preferintele lui sunt diferite. Parintele cunoaste cel mai bine aceste particularitati si este cel mai in masura sa aleaga cresa, gradinita sau scoala potrivita! Potrivita, nu perfecta, pentru ca, din pacate, nu exista crese sau gradinite perfecte.

 

Exista insa crese care se apropie cel mai bine de cerintele tale si de nevoile micutului tau. Exista crese unde totul se face cu dragoste si preocupare intensa pentru copii, cu intelegere, flexibilitate si, mai ales, cu metode variate de predare si invatare. Cele mai multe astfel de crese sunt insa particulare, cu totii cunoastem lipsa de fonduri a sistemului de invatamant public.

 

O cresa particulara reprezinta astazi o optiune din ce in ce mai populara, acestea beneficiind de mai multe fonduri si de o mai mare deschidere in ceea ce priveste selectarea personalului si a metodelor de educatie utilizate.

 

Activitatile cu care copilul ia contact in cadrul cresei constituie baza tuturor experientelor educationale de care va avea parte in urmatorii… 20 de ani. Aici va invata sa interactioneze cu alti copii, sa imparta, sa astepte sa primeasca, sa isi dezvolte abilitatile sociale si increderea in sine si, ceva mai tarziu, va face o mica incursiune in primele notiuni de citire si matematica.
De ce sa alegi o cresa particulara

Motive pentru care sa alegi o cresa particulara

Iata cateva aspecte deloc de neglijat ale unor astfel de institutii particulare:

 

  • Primesc copii de la varste mult mai fragede – la o cresa particulara sunt acceptati chiar si copii de 3 luni;
  • Ofera o mai mare flexibilitate a programului – la privat, de regula, un educator are in grija un numar mai mic de copii si le poate oferi mult mai multa atentie fiecaruia. Grupele sunt mai mici, intervalele orare in care copiii pot ramane acolo sunt mai mari si ofera chiar optiuni de transport al celor mici, in special pe anumite trasee;
  • Implica mai multe costuri, dar si beneficii – parintele plateste, intr-adevar, mai mult la o cresa sau gradinita particulara, dar costurile se vad in tot ceea ce i se pune copilului la dispozitie; in cursurile si activitatile variate, in mancarea gustoasa si sanatoasa, in jucariile si toate celelalte dotari de care se bucura;
  • Procesul educational este mult mai diversificat – daca cele mai multe gradinite de stat au o programa destul de lejera, bazata pe jocuri individuale sau sociale, intr-un sistem privat copilul se poate dezvolta mult mai armonios, printr-o serie de activitati specifice sistemelor Montessori, Waldorf sau a unor combinatii de astfel de metode educative;
  • Educatorii sunt mult mai apropiati de micuti – cum metodele de predare sunt variate, la fel este si pregatirea educatorilor din gradinitele si cresele particulare. Acestia sunt adesea mult mai deschisi la nou, mai familiarizati cu limbile straine si mai putin rigizi si severi.

Un alt aspect foarte important este reputatia acestor institutii, fie ele acreditate sau nu, discuta cu parintii care-si duca copii la cresele pe care le-ai luat in considerare, cauta informatii despre reputatia lor, despre personal, cautati pareri, recenzii cat mai actuale, daca informatii gasite nu par a fi de incredere procedati precum Daria.

Apasa play si asculta care este metoda Dariei, da rezultate foarte bune.

Toate aceste informatii pot fi coplesitoare si cu siguranta sunt greu de apreciat fara un termen de comparatie. Pentru a-ti face o idee mai buna despre beneficiile majore ale unei crese particulare, poti vizita oricand Busy Bees Academy. Vei avea ocazia sa observi albinutele in actiune, bucurandu-se de cele mai diverse activitati si beneficiind de atentia unor cadre profesionale, intr-un mediu extrem de creativ si de placut.

 

Nu te grabi, acorda-ti tot timpul si energia de care beneficiezi pentru a gasi cresa sau gradinita cea mai apropiata de nevoile micutului tau!

Alte articole de interes

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}