• Home
 • ART EDUCATION: program bilingv pentru varstele mici

ART EDUCATION: program bilingv pentru varstele mici

0 comments

art education Pornind de la principiul conform caruia “copiii nu sunt recipiente pasive pentru cunostinte” va supunem atentiei atelierul “ART EDUCATION”.
ART EDUCATION: un nou program bilingv pentru varstele mici
Acest program abordeaza invatarea si dezvoltarea copiilor prin intermediul jocului, prin implicare activa, angajare, explorare si exploatarea simturilor. Adaptat la abilitatile si capacitatile fiecarei grupe de varsta, maximizeaza dezvoltarea programelor, experientelor si contextelor educationale. Abordarea holista a atelierului are ca baza ideea de crestere si dezvoltare in termeni de interdependenta intre evolutia fizica, sociala, cognitiva, de limbaj si emotionala.

Eco

 • Traim intr-o lume a convietuirii, o lume in care impartim totul cu alte vietuitoare, motiv pentru care suntem datori sa apreciem natura cu bogatiile ei, fara a o exploata sau a o distruge.

 

 • Pamantul nu dispune de rezerve interminabile, iar omul, mai mult sau mai putin constient, poate epuiza aceste resurse datatoare de aer, apa, lumina, hrana etc.

 

 • Proiectul “ECO BUSY BEES” vine ca secventa de educatie ecologica adaptata varstelor mici, urmarind pe langa obiective cognitive si obiective de natura afectiv-atitudinale si practic-actionale, cu scopul de a promova in randul copiilor o atitudine responsabila fata de mediu.

 

 • Urmarim stimularea spiritului de toleranta si cooperare intre copii in realizarea activitatilor, a atitudinii pozitive ale copiilor pentru pastrarea unui mediu inconjurator curat, nepoluat.

 

 • Formarea unor deprinderi de ocrotire a mediului inconjurator, formularea de judecati simple despre cauzele si efectele unor procese din viata plantelor si anumalelor, identificarea unor actiuni negative ale omului asupra naturii si masuri de combatere a acestora sunt obiective ce ne dorim a fi atinse prin modalitati specifice dezvoltarii creativ-estetice.

 

 • Materialele folosite in activitatile de art & craft reprezinta baza convorbirilor despre ecologie. Astfel copiii vor invata sa recicleze, sa economiseasca, sa protejeze, in scopul de a-si exprima simtul artistic si imaginatia in concordanta cu nevoile actuale de salvare a planetei.

Divider
Programul Art Education are 3 sectiuni/ateliere : English Bees, Art&Craft si Dramatic Play/Movement & Imagination Games

Obiective generale Program Art Education:

ART EDUCATION: un nou program bilingv pentru varstele mici
Art Education reprezinta un proces progresiv de optimizare a competentelor de baza precum:

 • a intelege si a se face inteles in limba engleza, a pogresa in stapanirea acesteia
 • a actiona si a se exprima cu propiul corp, activitatea fizica si experientele corporale contribuind la dezvoltarea motorie, senzoriala si afectiva a copilului
 • a descoperi lumea, in sensul de descoperire a obiectelor, materiei, ”viului”, a cantitatilor si orientarii in spatiu si timp
 • a simti, imagina, crea, copilul imbogatindu-si cunostintele si capacitatile de expresie

Art Education
Mai jos puteti vedea cateva poze din cadrul atelierului “ART EDUCATION”.

Slideshow

ART EDUCATION: un nou program bilingv pentru varstele mici

About the Author

Follow me


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}